Els treballadors de l'escorxador Sada de Lleida es concentren a la Paeria per evitar-ne el tancament

Rebutgen l'oferiment de l'empresa de recol·locar el 14% de la plantilla i no descarten mobilitzacions o fer vaga

Redacció
30 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:24h
Imatge de la manifestació dels treballadors
Imatge de la manifestació dels treballadors | ACN
Un centenar de treballadors de Sada s'han manifestat aquest dimecres al matí davant l'Ajuntament de Lleida per reclamar que no es tanqui l'escorxador d'aus que la firma, propietat del grup holandès SHV, té a Lleida. Ho han fet coincidint amb el ple de la Paeria que té previst debatre una moció al respecte.

S'han concentrat els treballadors del torn de tarda ja que mentre no es solucioni el conflicte han de seguir complint amb el seu horari laboral. Els afectats rebutgen l'oferiment que ahir dimarts els va fer l'empresa de 20 dies per any treballat amb un màxim de dotze mensualitats i recol·locar el 14% de la plantilla. Reclament que alguna empresa es faci càrrec de l'escorxador i no descarten mobilitzacions o fer vaga.

El president del comitè d'empresa de Sada Catalunya, Juan Noguero ha explicat que els responsables de l'empresa els van dir que fa tres o quatre anys que l'empresa hauria d'estar en un concurs de creditors però que han estat aguantant.

Els treballadors, en canvi, entenen que si hi ha pèrdues és per la "mala gestió" feta pels empresaris. "Ells han causat aquest tancament perquè ens han anat traient clients, granges i l'escorxador de pollastres", ha dit. Noguero destaca també que el tancament de l'escorxador de Lleida, a més de ser una "garrotada" pels treballadors, suposa un impacte negatiu també per Lleida.

La primera reunió entre empresa i treballadors es va fer aquest dimarts. La firma ofereix recol·locar 33 dels 231 treballadors de l'escorxador de Lleida. Concretament 10 a València, 10 a Lugo, 8 a Sevilla i 5 a Canàries. Noguero ha explicat aquest dimecres que rebutgen aquesta proposta i insisteix que el que volen és evitar el tancament de l'escorxador. Per aquest motiu, demanen suport a la Paeria perquè busqui algun inversor.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ja va oferir a Sada buscar un possible comprador o inversor que permeti evitar el tancament de l'escorxador d'aus de la firma i va dir que s'està treballant en l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) anunciat per Sada. Noguero, però, espera que l'oferiment i els treballs en aquest sentit no s'esvaeixin després de les eleccions del 10-N. "Volem que tots els grups de la Paeria i les administracions ens donin suport", ha dit.

Noguero ha explicat que dimecres que ve tenen una segona reunió amb el director de Recursos Humans del Grup Nutreco i dos advocats. Depèn com vagi, ha dit, es plantegen fer una manifestació fins a la Subdelegació del govern espanyol, una vaga i "tot allò que calgui perquè no es tanqui".