Solsona passa el relleu del pubillatge nacional als candidats de Sitges i Arenys de Mar

Mig milers de persones assisteixen a l’acte central de proclamació de la pubilla i l’hereu a la plaça del Camp

Redacció
29 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 9:42h
Foto de grup de tots els hereus i pubilles participants a l'acte de Solsona
Foto de grup de tots els hereus i pubilles participants a l'acte de Solsona | Ramon Estany

Els hereus i pubilles Foto:Ramon Estany


“En els dies convulsos que vivim els joves esteu demostrant la capacitat de lluita i de mobilització en resposta a una sentència ignominiosa. I els representants institucionals no us podem girar l’esquena”, subratlla l’alcalde en el seu discurs
 

Una pubilla i un hereu, llegint Foto:Ramon Estany


Els màxims representants sortints, Albert Colell i Laura Algué, tenen un record pels presos polítics i totes les persones detingudes les darreres setmanes 

Sota un sol abrusador, la plaça del Camp de Solsona va ser l’escenari ahir al migdia de la proclamació de la pubilla i l’hereu de Catalunya d’enguany. Davant de mig miler d’assistents procedents d’arreu del país, els solsonins que fins ahir van assumir aquests títols, Laura Algué i Albert Colell, van fer el traspàs de la banda i la faixa a la sitgetana Ona Almirall i al candidat d’Arenys de Mar, Borja Galbany, respectivament. 
 

Imatge de l'acte Foto:Ramon Estany


En un ambient de nervis per conèixer els candidats seleccionats pel jurat entre els 65 aspirants que dissabte van realitzar les proves escrites i oral, tot eren plors d’emoció damunt l’escenari quan es llegia el veredicte.

També ahir van aconseguir el títol nacional Roc Grandia (Sant Fruitós de Bages) i Estel Calvo (Arenys de Mar), com a hereu i pubilla de les comarques barcelonines; Felipe Martínez (les Borges Blanques) i Laura Daurell (Almacelles), de les lleidatanes; Aitor Domènech (Gandesa) i Roser Solé (Vilalba dels Arcs), de les tarragonines, i Arnau Vilaplana (Vidreres) i Júlia Barceló (Maçanet de la Selva), de les gironines.  
 

L'Hereu sortint, Albert Colell, ajuda a posar-se la faixa al nou Hereu de Catalunya, Borja Galbany Foto: Ramon Estany

 

L'Hereu i la Pubilla de Catalunya, visiblement emocionats Foto: Ramon Estany

  
En la seva darrera intervenció com a màxims representants del pubillatge, Albert Colell i Laura Algué van posar de relleu les experiències viscudes que s’enduen del darrer any, i van aprofitar per tenir un record pels presos polítics i les persones detingudes les últimes setmanes.

En aquest mateix acte l’alcalde, David Rodríguez, també va fer referència a la situació excepcional en què viu el país i va elogiar “la capacitat de lluita i mobilització dels joves en resposta a una sentència ignominiosa. I els representants institucionals no us podem girar l’esquena”. “Heu demostrat que quan el país es troba amenaçat, en les condicions més adverses, els joves sempre us trobeu a les primeres files”, va destacar. 
 

Imatge dels hereus i pubilles Foto: Ramon Estany
 

Borja Galbany Foto: Ramon Estany