Manifestació a Lleida per denunciar la repressió policial i reclamar la llibertat dels detinguts

Han llençat desenes de rotlles paper higiènic davant de la comissaria de la policia espanyola i de la Subdelegació del govern de l'Estat

Redacció
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a la 13:35h
Imatge de la manifestació de Lleida
Imatge de la manifestació de Lleida | ACN
Un miler de persones, unes 650 segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest dijous al vespre a Lleida per denunciar la "repressió policial" i reclamar la llibertat dels detinguts i empresonats durant les mobilitzacions dels darrers dies de rebuig a la sentència de l'1-O.

Els participants s'han concentrat a la plaça Ricard Viñes des d'on han iniciat una marxa que els ha dut fins a la Subdelegació del govern de l'Estat a Lleida. Durant la manifestació, convocada pels CDR de Lleida, han llençat desenes de rotlles de paper higiènic prop de la comissaria de la policia espanyola, ja que els Mossos d'Esquadra impedien que els manifestants poguessin apropar-s'hi. Així mateix, han repetit l'acció davant de la Subdelegació.

La protesta, convocada pels CDR de Lleida, ha estat encapçalada per una pancarta amb el lema "La repressió no ens atura, la lluita continua". Durant la marxa, els assistents han llençat crits com ara 'preses al carrer, amnistia i llibertat', 'la solidaritat, la nostra millor arma', 'Buch, dimissió' i 'no hi ha paper per a tanta merda', entre molts altres.

La manifestació, que s'ha desenvolupat de forma pacífica i festiva, s'ha iniciat a la plaça Ricard Viñes i ha seguit per l'avinguda Prat de la Riba. En passar prop de la comissaria de la policia espanyola els participants s'han aturat i han llençat rotlles de paper higiènic, sota la mirada dels antiavalots dels Mossos que impedien que els manifestants poguessin acostar-se a l'edifici policial.

La mobilització ha continuat pels els carrers Salmeron i Anselm Clavé i rambla Ferran, fins arribar a la Subdelegació del govern espanyol. En aquest punt, els manifestants han tornat a llençar rotlles de paper higiènic. L'edifici també es trobava custodiat pels Mossos i la policia espanyola.