Els capgrossos de fa mig segle, al cartell de la Festa Major de Balaguer

Es tracta d'una obra del pintor Josep Maria Llobet

Imatge de l'obra que serveix d'imatge de la Festa Major
Imatge de l'obra que serveix d'imatge de la Festa Major | Àlvar Llobet
25 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:52h
Els capgrossos que ballaven per la ciutat de Balaguer fa mig segle conformen el grafisme de la Festa Major que la capital de la Noguera viurà del 2 al 10 de novembre. La Paeria de Balaguer ha presentat aquest divendres la imatge que il·lustrarà el cartell i el programa, que es basa en una obra del pintor balaguerí Josep Maria Llobet, traspassat a principis de 2019. El quadre va ser pintat l'any 2008 a partir d'una fotografia d'una cercavila feta el dia de Corpus del 1946.

El regidor de Cultura de la Paeria, Arnau Torrente, assegura que amb aquesta presentació es posa fil a l'agulla a la voluntat del consistori de fer lluir el talent local en cartelleria i imatgeria en esdeveniments de Balaguer.

Per la seva banda, la família del malaurat pintor ha agraït a l'equip de govern la decisió de recuperar l'obra per convertir-la en el cartell, alhora que ha recordat la dedicació artística que Llobet posava en les seves creacions artístiques, la majoria relaciones amb la capital de la Noguera.

Els capgrossos tornen a aparèixer en un programa de la Festa Major

La fotografia que va servir de base per fer el quadre va aparèixer en un programa de la Festa Major dels anys 50. En la imatge s'hi veia un grup de joves envoltant els capgrossos, que estaven aturats com si posessin per la foto. La imatge va ser presa a la plaça Mercadal.
Actualment només queda un original dels nanos que es veuen en l'obra, el gat. La resta de figures es van anar perdent amb el pas dels anys, per bé que la colla gegantera de la ciutat va anar fent rèpliques de les figures.  
 

Imatge del cartell de la Festa Major Foto: Paeria Balaguer
 

La fotografia original, del 1946 Foto: Àlvar Llobet

 

Imatge de la presentació de l'obra Foto: Paeria Balaguer