El COE adverteix dels riscos de celebrar uns Jocs d’Hivern «amb un clima de confrontació»

El president del Comitè Olímpic Espanyol considera que no es pot parlar d’una candidatura si no hi ha unitat política

El president del COE, Alejandro Blanco, en una imatge d’arxiu
El president del COE, Alejandro Blanco, en una imatge d’arxiu | ACN
Redacció
25 d'octubre del 2019
El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ha advertit aquest dijous que els Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona no es poden plantejar amb “un clima de confrontació”, en referència a la tensió política existent entre els governs català i espanyol, que s’han agreujat darrerament un cop coneguda la sentència dels polítics independentistes empresonats.

Per aquest motiu, el president del COE considera que no es pot parlar d’una candidatura si no hi ha unitat política “ni entesa entre els governs de Catalunya, d’Espanya i de l’Aragó”. En un acte organitzat pel diari As aquest dijous, Blanco ha afegit que la candidatura és forta i té el suport del COE, i ha destacat el poder organitzatiu de Catalunya.

La candidatura catalana va rebre l’aval del Comitè Olímpic Internacional (COI) ara fa un any, després que personal del comitè visités el Pirineu català i aragonès. L'aval d'aquest organisme va fer possible el pas a la següent fase, consistent en formalitzar la precandidatura un cop es va constatar que el territori compta amb les infraestructures necessàries per poder acollir l'esdeveniment.