El temporal deixa registres de més de 100 litres de pluja al Pallars

L’estació de Sant Romà d’Abella, amb 116 litres i la de la Bonaigua, amb 115, els màxims acumulats en 24 hores

El cap del Port de la Bonaigua ha superat els 100 litres
El cap del Port de la Bonaigua ha superat els 100 litres | Mercè Adrian
23 d'octubre del 2019
L’anunciada llevantada que ha escombrat el país les últimes 24 hores ha deixat un panorama desolador en molts punts de Catalunya, com al Camp de Tarragona, el Maresme o el sud de les comarques de Ponent. Tres persones seguien desaparegudes a primera hora d'aquest matí pels aiguats, que també han provocat importants destrosses en els punts esmentats.

Tot i que no ha deixat incidències destacables, al Pallars les pluges han estat també molt intenses, amb registres de més de 100 litres per metre quadrat en tres estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Es tracta de les de Sant Romà d’Abella, amb 116,2 litres; la de la Bonaigua, amb 115,2; i la de la Pobla de Segur, amb 105,8. Són dades provisionals del SMC des de les 6 del matí de dimarts a les 6h d’aquest dimecres.
 
En el mateix període de temps, a Tremp s’han registrat 98 litres, mentre que a Sort la precipitació acumulada s’ha quedat als 60,1 litres. Altres quantitats destacables a les comarques pallareses han estat els 78,7 del pic de Salòria i els 78,2 caiguts al Montsec d’Ares.

Sense incidències en el trànsit

El temporal de pluja tampoc no ha deixat incidències destacables a les carreteres pallareses. No obstant, cal extremar la precaució en les circulacions per la possibilitat d’esllavissades en les properes hores.

 Consulta aquí les incidències viàries en temps real