sentència de l'1-O

Els CDR demanen a la Paeria que fixi posició sobre la violència policial i reclami la destitució de Buch

També exigeix que es sol·liciti la destitució de Teresa Cunillera

per Redacció, 22 d'octubre de 2019 a les 17:18 |
Postius i Pueyo, abans del ple | Àlvar Llobet
Els CDR de Lleida han presentat aquest dimarts una moció per tal que la Paeria es posicioni davant les actuacions policials que s'han dut a terme a la ciutat arran de les manifestacions contra la sentència de l'1-O. Defensen que l'Ajuntament de Lleida no pot restar indiferent davant la "violència policial exercida contra desenes de lleidatans" i que ha de prendre posició en la seva defensa.

Els CDR recorden que aquesta "violència policial" ha suposat més de 40 ferits, 47 detinguts, 5 empresonats, 2 internats al CIE amb ordre d'expulsió i un jove amb un impacte a l'ull. La moció proposa, entre d'altres, que la Paeria demani la destitució del conseller Buch i de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.


També que l'Ajuntament es personi com a acusació particular en casos d'abusos policials o que la comissió de l'1-O, que ja es troba en funcionament, incorpori, en el marc del seu àmbit de treball, l'estudi de les actuacions policials efectuades durant les protestes i manifestacions contra la sentència del judici del procés i en faci un informe corresponent.

 

Participació