Polèmica

VÍDEO Tensió, crits i pedrades al míting de Vox a Lleida

Retrets al davant de l'Hotel Nastasi

per Redacció, Lleida, 21 d'octubre de 2019 a les 21:43 |
L'acte que ha fet aquest dilluns al vespre Vox a l'Hotel Nastasi de Lleida s'ha celebrat en un clima de tensió entre els partidaris de la formació d'ultradreta i desenes de persones que s'han mobilitzat per mostrar el seu rebuig.

Ambdós col·lectius s'han cridat mútuament, han intercanviat insults i alguna pedrada. L'acte ha estat liderat pel secretari general de la formació, Javier Ortega Smith, que ha estat acompanyat del candidat lleidatà a les eleccions del 10-N. 


A través de les xarxes socials s'ha convocat una protesta a l'acte de Vox que ha tingut lloc en un establiment hoteler situat al davant del Campus d'Agrònoms de la UdL. Tot i que l'acte no començava fins a les vuit del vespre, mitja hora abans han començat a arribar persones per protestar i al final se n'han aplegat unes 400.

Els Mossos d'Esquadra han muntat un important dispositiu de seguretat per evitar que els manifestants s'atansessin a les portes del restaurant. Així mateix, un dispositiu de la policia espanyola amb diverses furgonetes d'antiavalots també s'ha situat al perímetre del restaurant.

L'acte de Vox ha comptat amb l'assistència d'unes 200 persones. Algunes s'han enfrontat verbalment amb els manifestants i s'han viscut moments de tensió quan arribava gent al míting amb banderes espanyoles. Quan s'ha acabat alguns manifestants han tirat pedres i llavors els mossos s'han posat els cascs i els escuts. Els manifestants han anat abandonat el lloc de forma progressiva i el dispositiu ha finalitzat.
 

 

Participació