Almenys 54 persones detingudes i 89 ferides durant els aldarulls arreu de Catalunya

El SEM va fer un total de 89 assistències durant les diferents protestes

Càrregues policials a Via Laietana durant la vaga general.
Càrregues policials a Via Laietana durant la vaga general. | Martí Albesa
NacióDigital
19 d'octubre del 2019
Almenys 54 persones van ser detingudes durant els aldarulls arreu de Catalunya. Els Mossos d'Esquadra informen que a hores d'ara aquesta és la xifra de detencions després de les accions de protesta a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona i a altres punts, on per quarta nit consecutiva hi va haver càrregues policials i enfrontaments entre agents i manifestants.

Segons les dades del cos, hi ha 18 arrestats a Lleida, 12 a Girona, 12 a Barcelona, 9 a Tarragona i 1 a la zona de l'Àrea Metropolitana Nord. A més, els Mossos d'Esquadra van tancar el dispositiu amb 18 agents ferits, dels quals 10 a Barcelona, 5 a Girona i 3 a Lleida.

Per la seva banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va fer un total de 89 assistències durant les diferents protestes, segons l'actualització de mitjanit. Les més greus han estat tres contusions oculars i una contusió facial. Tots tres casos estan pendents de valoració hospitalària.

Del total d'assistències, 60 han estat a Barcelona, on s'ha tornat a repetir una nit de disturbis al centre de la ciutat. 38 han estat altes in situ, 20 trasllats i 2 estan actives. A Girona hi ha hagut 12 assistències, 9 d'elles altes in situ i 3 trasllats. A Tarragona s'han fet 6 assistències, 4 altes in situ i dos trasllats, mentre que a Lleida han estat 6, 3 altes in situ i 3 trasllats.

Les altres assistències del SEM han estat a Molins de Rei, Montcada i Reixac, Alella, Terrassa i a la C-58 a Barcelona, amb una cadascuna, tots traslladats