VÍDEO Instal·len les pilones del nou telecadira d'Espot amb l’ajuda d’un helicòpter

Un helicòpter ha fet 42 viatges amb tot el material per muntar remuntadors i pilones

Un grup d'operaris col·locant una peça del nou telecadira d'Espot
Un grup d'operaris col·locant una peça del nou telecadira d'Espot | ACN
Redacció
17 d'octubre del 2019

Un helicòpter de doble hèlice ha treballat aquest dimecres a l'estació d'esquí d'Espot en el transport de les pilones i els remuntadors del que ha de ser el nou telecadira la Roca. L’helicòpter, capaç de transportar materials de gran tonatge, ha fet 42 viatges per transportar, de l'aparcament de l'estació fins a les pistes d'esquí, les pilones i els remuntadors.

Un equip d'operaris l'esperava al punt exacte de col·locació del material per, amb gran precisió, ajudar l'helicòpter a col·locar-lo al punt exacte. Amb els treballs efectuats aquest dimecres han quedat muntades totes les pilones del remuntador. Xavi Bigordà, director de l'estació, ha dit que les obres avancen a "bon ritme" i confia que el telecadira estigui llest per començar la temporada d'esquí.

Bigordà ha explicat que traslladar el material amb helicòpter és el sistema "més ràpid i operatiu". El director de Skipallars ha explicat que es treballa amb dos equips de muntatge; un a la part baixa de l'estació assegurant el material a l’helicòpter, i l'altre a la part alta muntant els aparells a la línia de l’estació. Ara falta acabar l'estació de retorn de la cota 1.500 i construir la motriu a la cota 2.000, a més de col·locar tota la línia, penjar les cadires i adequar la instal·lació elèctrica.

El remuntador la Roca dona accés a pistes i substituirà el que es va avariar a meitat de la temporada passada. El nou telecadira, que per votació popular portarà el mateix nom que l’anterior, és un desembragable de quatre places de la marca Leitner Ropeways amb capacitat de transport d'unes 2.400 persones cada hora. La seva instal·lació té un cost de 5,7 milions d’euros.
 

Un helicòpter col·locant una pilona a l'estació d'esquí d’Espot. Foto: ACN

 

Un grup d'operaris col·locant una peça del nou telecadira d'Espot amb l'ajut d'un helicòpter . Foto: ACN