Segona nit d'aldarulls al centre de Lleida amb encaputxats enfrontant-se als mossos

S'han tornat a fer barricades i fogueres al pont vell de la ciutat

Imatge de les botes d'un mosso
Imatge de les botes d'un mosso | Juanma Peláez
16 d'octubre del 2019
Actualitzat el 17 d'octubre a les 0:08h
Un grup d'encaputxats està disposat a tornar a crear aldarulls aquest dimecres a la nit al centre de Lleida.

Després de la mobilització que s'ha produït a la plaça Europa com a protesta per les detencions en la manifestació del dimarts, uns quants individus s'han desplaçat fins la subdelegació del govern espanyol a la ciutat carregats amb eines i objectes per llençar-los contra la policia i, en alguna ocasió, també contra periodistes.

Els mossos han muntat un cordó policial a l'alçada d'Indíbil i Mandoni i al mig del pont vell de la ciutat s'ha muntat una pira que ha cremat una estona. Els manifestants han agafat contenidors amb intenció de cremar-los i també han llençat objectes contra la policia. Alguns dels agents han necessitat atenció mèdica.

El grup de manifestants ha entrat al carrer Major de la ciutat i allà s'hi han produït també diversos incidents i aldarulls. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha condemnat els nous aldarulls que estan passant a la ciutat entre grups d'encaputxats i mossos d'esquadra.

En declaracions a LleidaTV, l'alcalde ha cridat a la calma i ha mostrat el seu enuig pels fets que s'estan produint al centre de la capital del Segrià. La tensió als carrers arriba poques hores després que la Paeria hagi condemnat la violència i els avalots així com també la sentència contra els líders independentistes.