Tres mil persones es manifesten a Lleida per dir que «no acataran» la sentència del procés

La marxa, convocada pels estudiants, ha sortit del Rectorat de la UdL i ha acabat a la subdelegació del govern espanyol, custodiada per la policia

Redacció
14 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 19:18h
Unes 3.000 persones s'han manifestat per Lleida
Unes 3.000 persones s'han manifestat per Lleida | ACN
Unes tres mil persones s'han manifestat aquest dilluns pels carrers de Lleida per dir que "no acataran" la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat els líders independentistes a penes de fins a tretze anys de presó per sedició. La majoria dels participants són estudiants ja que la marxa s'ha iniciat des del Rectorat de la Universitat de Lleida, on han coincidit les dues columnes d'alumnes que han sortit del Campus de Cappont i d'Agrònoms.

Abans d'iniciar la manifestació, els estudiants han desplegat una estelada gegant dins del Claustre del Rectorat de la UdL i han cremat caixes de cartró amb imatges del rei, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i jutges i fiscals del Tribunal Suprem. La marxa s'ha iniciat a la una i ha transcorregut per prat de la Riba i l'estació de trens fins arribar a la subdelegació del govern espanyol a Lleida, que està custodiada per Mossos i policia espanyola.
 

Imatges del rei, jutges i fiscals del judici han cremat durant la mobilització Foto: ACN

 

La marxa ha estat encapçalada per dues pancartes on es podia llegir "Estat espanyol, estat feixista" i "Amnistia i llibertat" i s'han escoltat crits de "llibertat presos polítics" i "Ho tornarem a fer". El moment de més tensió ha estat quan els manifestants han passat per davant de la comissaria de la policia espanyola a Lleida, també custodiada pels Mossos, on han cridat "fora les forces d'ocupació".

En arribar a la subdelegació del govern espanyol a Lleida els manifestants han tirat ous i pintura a alguns dels vehicles policials. La zona estava custodiada per una quinzena de vehicles policials, la meitat aproximadament dels Mossos i l'altra meitat de la policia espanyola, que encerclen l'edifici. També hi havia Mossos custodiant l'estació de trens de Lleida.
 

Unes 3.000 persones s'han manifestat per Lleida Foto: ACN


Després d'uns tres quarts d'hora, la concentració s'ha dissipat, tot i que un centenar de manifestants han tornat en direcció al Rectorat, des d'on s'ha iniciat la mobilització.