Mor un paracaigudista en saltar a la presa de la Llosa del Cavall

Dos companys van donar l'avís i els equips de recerca han trigat onze hores a poder rescatar el cos perquè s'ha hagut de rebaixar el nivell d'aigua de la presa

Redacció
14 d'octubre del 2019
 El paracaigudista accidentat podria haver saltat des d'una plataforma per practicar pònting o des de la mateixa presa (Arxiu)
El paracaigudista accidentat podria haver saltat des d'una plataforma per practicar pònting o des de la mateixa presa (Arxiu) | ACA
Després d'onze hores de recerca, els Mossos d'Esquadra han trobat el cos d'un home que ahir dissabte al matí va tenir un accident quan practicava salt base amb paracaigudes a la presa de la Llosa del Cavall, al Solsonès.
 
L'home hauria caigut a l'aigua poc abans de les 9 del matí i ha calgut tancar la presa i baixar el nivell d'aigua perquè la unitat aquàtica dels Mossos d'Esquadra desplaçada pogués recuperar-ne el cos. En la recerca del cos ha participat durant tota la jornada un helicòpter.
 
 No era una activitat programada per l’empresa que habitualment fa esports d’aventura en aquesta zona de la Llosa del Cavall. Fa un any que una plataforma organitza activitats per fer pònting saltant des del capdamunt de la presa.
 
Segons informa el diari Segre, els responsables de l’empresa i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) van confirmar que el paracaigudista va saltar pel seu propi compte i que no havia contractat els serveis de l’empresa.

Els Mossos no van poder confirmar si el paracaigudista va saltar exactament del dic o de la plataforma que hi ha instal·lada amb aquesta finalitat, una plataforma que segons expliquen els responsables de l'empresa d'esports d'aventura, és molt difícil accedir-hi perquè està tancada i només s’hi pot anar quan ells obren l’accés. A més, indiquen que les mesures de seguretat són extremes per evitar incidències en tot moment.