L'acusat del crim d'Acadèmia tenia la nòmina embargada i va pagar la reforma de la cuina en efectiu

Les amigues de la víctima expliquen que tenia un bon sou i una companya de feina va veure un dia que duia 5.000 euros a sobre

Els Mossos emmanillen l'acusat
Els Mossos emmanillen l'acusat | ACN
Redacció
11 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 9:29h
Els diners han centrat gran part de les preguntes en la quarta jornada del judici pel crim del carrer Acadèmia de Lleida ja que, mentre les acusacions apunten que l'acusat va matar la funcionària d'Ensenyament per robar-li, la defensa pretén demostrar que l'home no tenia problemes econòmics.

En aquest context, el cap de l'acusat ha declarat que l'home tenia embargaments d'Hisenda i de la Paeria a la nòmina, mentre que les persones contractades per l'acusat i la seva família per reformar la cuina han declarat que l'obra els va costar més de 16.000 euros i que els van pagar en efectiu. La fillastra de l'acusat ha explicat que part de l'import es va pagar amb diners que tenien estalviats i que guardaven en un sobre dins d'un armari i la germana de l'acusat ha dit que li va deixar 10.000 euros que tenia a casa en efectiu perquè tenia intenció de canviar-se el cotxe.

Les amigues de la víctima, per la seva banda, han explicat que la dona tenia un bon sou, que no malgastava i una companya de feina ha assegurat que un dia va veure que la dona duia 5.000 euros en efectiu a sobre.

La companya de feina ha explicat que li va preguntar a la dona si no li feia por dur tants diners a sobre i que li va dir que no. Aquesta noia també ha explicat que la víctima, el dia del crim, va sortir de la feina abans perquè havia quedat amb l'instal·lador de la fibra que li configuraria el wifi. També ha declarat una treballadora de la residència on estava ingressada la mare de la víctima. Ha explicat que hi anava cada dia i que els divendres s'enduia la mare a passar el cap de setmana a casa. És per això, ha dit, que els va estranyar que aquell divendres no hi anés i que es van "preocupar" quan feia més d'una hora que no apareixia i quan no li va agafar el telèfon quan la va trucar.

Al judici també han declarat els veïns de la víctima. La dona vivia al tercer pis. El veí del segon ha explicat que quan sortia de casa, cap a les 14.30h, es va creuar amb un home que ha descrit com l'acusat i ha dit que va deduir que va entrar al pis de la dona perquè va sentir com es tancava la seva porta. "El deuria esperar perquè no vaig sentir que truqués al timbre", ha afegit.

El veí del quart, per la seva banda, ha explicat que cap a les 15h va sentir un cop al pis de baix i "com un gemec". Segons les càmeres de seguretat de la zona, l'acusat va entrar a l'edifici a les 14.30h i va sortir-ne a les 15.04h.

Pel que fa a la bossa d'ordinador que l'acusat, segons les càmeres, duia quan va sortir de l'edifici de la víctima, però no quan hi va entrar, el cap de l'acusat ha explicat que l'ordinador de la feina el duien a la motxilla sense funda. La fillastra de l'acusat, però, ha dit que l'home acostumava a dur el seu portàtil particular amb una funda blava, coincidint amb el que va explicar dimarts l'acusat.