Dotze anys de presó l'acusat de lligar, amenaçar i violar l'exparella a Torre-serona

L'home ja va reconèixer al judici els fets que van passar el 21 de juny de 2018

Imatge de l'acusat
Imatge de l'acusat | ACN
Redacció
10 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 17:20h
L'Audiència de Lleida ha condemnat a dotze anys de presó l'acusat de lligar, amenaçar i violar l'exparella a Torre-serona (Segrià) el 21 de juny de 2018. L'home, E. C. P., de 39 anys, ja va reconèixer els fets en el judici celebrat el 27 de setembre de 2019 en què tant la fiscalia com la defensa van arribar a un acord per rebaixar la petició inicial de 15 anys de presó fins als 12 per un delicte d'agressió sexual.

La Sala també ordena que s'imposi a l'acusat una mesura de deu anys de llibertat vigilada quan surti de la presó i que se li prohibeixi acostar-se a menys de 100 metres o comunicar-se amb la dona durant 22 anys, 10 més que la pena de presó. A més, condemna l'acusat a indemnitzar la víctima amb 60.000 euros pels danys morals.

Segons els fets que han quedat provats a la sentència, l'home havia mantingut una relació sentimental amb la víctima durant nou anys i ell no va acceptar que s'acabés. Així, després d'estar durant un mes enviant-li missatges en què es mostrava gelós i li recriminava que tingués una nova relació, el 21 de juny de 2018, l'acusat va entrar a casa de la noia, es va amagar i quan va arribar la va amenaçar amb un ganivet, la va arrossegar per casa, la va lligar i la va agredir sexualment dues vegades mentre li exigia que li digués "a qui es follava". A més, la va amenaçar dient-li "ets una puta i en pagaràs les conseqüències" i "no sortiràs viva d'aquesta casa". La dona va aconseguir escapar aprofitant que van entrar a casa el seu cosí i un amic que tenien claus.

Durant el judici l'home es va limitar a respondre "sí" a les preguntes de les acusacions. La víctima, per la seva banda, va relatar les agressions acompanyada d'una psicòloga. Per aquests fets, la víctima va estar vuit mesos de baixa i rep tractament psicològic des de llavors.