Aquest és el sou de l'alcalde de Lleida

Consulta-ho aquí i compara el seu sou amb el de la resta de batlles catalans

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
10 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:19h
"Quant deu cobrar l'alcalde?". Aquesta és una pregunta que tots -o gairebé tots- haurem formulat alguna vegada. Doncs aquí tenim la resposta, a partir de les dades de sous als ajuntaments que ha fet públiques aquest dimecres el Ministeri de Política Territorial.

Segons les dades oficials, que fan referència a l'any 2018 -l'últim curs complet-, Ada Colau és l'alcaldessa que cobra de l'ajuntament amb el millor sou de tot Catalunya. La segueixen els alcaldes de Terrassa i Reus. La ciutat de Lleida es troba en el sisè lloc, per bé que les xifres actualitzades del 2019 (les dades del ministeri són del 2018) indiquen una rebaixa del 4% en els honoraris del paer en cap. En concret, Miquel Pueyo percebrà 67.289 euros bruts cada any.

Hi ha municipis -com és el cas de l'Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet o Igualada- on el batlle no cobra del consistori, sinó d'alguna altra institució. Això es deu al fet que els càrrecs electes no poden percebre més d'un sou públic.

En aquest llistat elaborat pel ministeri, que es pot consultar íntegre a continuació pel que fa a les poblacions catalanes, hi falten les dades de grans ajuntaments com el de Sabadell o Tarragona, així com de més d'un miler d'administracions d'arreu de l'Estat, perquè no les han facilitat.

Sou dels alcaldes i alcaldesses de Catalunya by naciodigital on Scribd