Nomenclàtor

La Paeria avala el canvi de nom de la plaça de Cappont, que es dirà 1 d'octubre

La comissió de l'1-O ha aprovat aquest canvi de nom

per Redacció , 9 d'octubre de 2019 a les 12:11 |
El cartell de la plaça 1-O | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La comissió de l'1-O de la Paeria ha aprovat per majoria l’informe referent a la denominació de la plaça de l’1 d’octubre, a Cappont. Fins ara, a la zona s'hi havia posat una placa però no havia rebut encara l'aval oficial del nou govern. 

D¡altra banda, la comissió està estudiant el protocol d’actuació per gestionar la recollida d’informació i de testimonis sobre la celebració, fa dos anys, del referèndum d’autodeterminació i les càrregues policials que van produir-se per part de les forces de seguretat de l’Estat.


El president, Josep Maria Currià, ha assenyalat que aquest protocol és la eina bàsica per treballar i avançar en la recepció d’aquest material i que determinarà l’ús que se’n podrà fer. El document base partirà de propostes d’esborrany que ja s’han utilitzat a la Paeria en la recollida d’altres materials i els membres de la comissió hauran d’avaluar el contingut i posar-lo en pràctica per definir el document definitiu.

Currià ha apuntat que, paral·lelament, es consultarà com s’ha d’actuar administrativament i informàtica, amb el material que es rebi per part de col·lectius, entitats o de persones particulars, donat que hi ha moltes accions vinculades a aquesta informació, com la recopilació, l’autorització d’ús, l’arxiu, la reproducció, etc. L’objectiu final és aconseguir un protocol d’actuació clar i un formulari que contempli la varietat de casuístiques, per adreçar a mitjans, institucions i persones a títol individual, que determinin la trajectòria i l’ús que pot tenir la documentació. 

 

Participació