La CUP triplica els avals a Lleida per presentar-se al 10-N

Els anticapitalistes anuncien que estan a punt per afrontar la campanya electoral i refermen que mantindran els seus principis si entren al Congrés dels Diputats

Francesc Gabarrell, a l'esquerra, recollint avals
Francesc Gabarrell, a l'esquerra, recollint avals | CUP
07 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:14h
La CUP Per la Ruptura (CUP-PR) ha triplicat els avals que necessitava a la demarcació de Lleida per presentar-se a les eleccions espanyoles del 10 de novembre. La formació que liderarà Francesc Gabarrell ha aconseguit en tres dies un total de 1375 avals quan en necessitaven 400. Fonts de la candidatura han assegurat que estan satisfet per aquestes xifres.

A Barcelona, la formació ha multiplicat per quatre el nombre d'avals requerits. En declaracions als mitjans, Vehí ha reiterat que, tot i presentar-se als comicis, "la CUP no renuncia als Països Catalans, al feminisme, l'ecologisme o l'antiracisme". "Anem a aquesta campanya amb la bandera ben alta i això no comportarà que la CUP deixi de construir moviment o deixi de respondre a les sentències com s'espera: al carrer", ha apuntat.

Botran ha celebrat el nombre d'avals aconseguits i ha assegurat que això "reflecteix que és necessària una veu dins de l'independentisme que posi en crisi l'Estat" i treballar per aconseguir l'autodeterminació i l'amnistia pels presos.