Art

L'art dinamitza i omple de color el paisatge de Maials afectat per l'incendi del juny

Trenta artistes participen durant tot el cap de setmana a la iniciativa Cendrart

per Redacció , 7 d'octubre de 2019 a les 09:29 |
Un dels maniquins que formen part del muntatge | ACN
El paisatge de Maials afectat pels focs del passat estiu ha acollit durant tot el cap de setmana la iniciativa "Cendrart. Trobada d'art per la terra". L'objectiu d'aquest projecte és dinamitzar les zones afectades per l'incendi a través de l'art i fer que els ciutadans s'apropin al territori i el conegui.

En total, hi han participat trenta artistes de diferents disciplines procedents d'arreu de Catalunya. La iniciativa està organitzada per l'Associació Capitonya-Ateneu Maialenc, que s'ha mostrat "sorpresa" amb la resposta dels visitants. Fins aquest diumenge al migdia, més de mig miler de persones ja havien visitat el projecte Cendrart i els organitzadors no descarten una nova edició.


La membre de l'Associació Capitonya-Ateneu Maialenc Lídia Sabaté ha explicat que la iniciativa va sorgir després de l'incendi de l'estiu, ja que consideraven que era important que la gent que no havia viscut l'incendi "en primera persona" visités el territori per conèixer "aquest paisatge desolador". Des de l'associació van considerar que l'art era una manera "de combatre amb creativitat" la "destrucció" de l'incendi i de "donar color al gris de les cendres", ha dit Sabaté.
 

Imatge d'una instal·lació al bosc Foto: ACN


Un total de trenta artistes han participat, de manera altruista, en aquesta iniciativa. Ha estat exposant les seves intervencions artístiques al llarg d'un recorregut d'uns dos quilòmetres que transcorren per entorns cremats de Maials. Concretament s'ha celebrat a uns set quilòmetres del nucli urbà, al límit del terme, tocant amb el de Flix.

La Matia Luke, de Maials, és una de les artistes que va voler participar a la iniciativa perquè, segons explica, l'incendi la va "colpir molt". Les tonalitats negres, grises i marrons, i els maniquins són els protagonistes d'aquest muntatge que vol simbolitzar que totes les persones venen "de la terra" i que tothom forma "part de la natura".

 

Participació