De nen prodigi a llegenda: Marc Márquez en vuit vídeos

El pilot de Cervera ha estat un apassionat de les motos des de ben petit | Amb només 26 anys, Márquez ja ha entrat a la història del motociclisme i apunta a llegenda

Redacció
06 d'octubre del 2019
Actualitzat el 07 d'octubre a les 10:15h
Marc Márquez quan era un nen
Marc Márquez quan era un nen | RTVE
Marc Márquez ja ha fet història al món de les motos. Amb només 26 anys, el pilot de Cervera ha conquistat vuit mundials i amenaça en superar tots els rècords vigents. Márquez va a la caça de tòtems de la història com Agostini, Rossi o Doohan, a qui ja ha deixat enrere com a pilot que ha guanyat més carreres en una sola temporada (13), i només la seva joventut és l'impediment per considerar-lo el més gran de tots els temps.

Veient els vídeos de fa anys, tampoc és estrany que el de la Segarra s'hagi convertit en una estrella del motociclisme. Encara creia en els Reis Mags i ja semblava un professional...



A la pista, Márquez ha actuat sempre amb una valentia que astora. L'any 2001, amb només vuit anys, el pilot demostrava unes maneres damunt la moto que van despertar la curiositat dels afeccionats. El pilotar ho portava a la sang gràcies a l'afició dels seus pares, i fins i tot quan queia, no semblava que parlés un nen que encara no havia ni fet la comunió.



A partir d'aquest moment la carrera de Márquez es meteòrica. Campió del món de 125cc l'any 2010, el jove pilot de Cervera es consolida com una de les més prometedores perles del motociclisme mundial amb un pilotatge al límit i un tarannà alegre que demostra la passió que té per les motos. La seva faceta de professional contrasta, no obstant, amb la imatge d'adolescent.



El 2011 i el 2012 se'ls passa a Moto2, on es consolida com la revelació més sòlida del motociclisme mundial. La categoria li queda petita, i encara que comet alguns erros que ell defineix de novell, Márquez es converteix en un dels ídols de l'afició catalana i en un dels esportistes més reconeguts a nivell mundial. Tot això, sense haver complert els 20 anys.



L'arribada del pilot a MotoGP l'any 2013 suposa l'eclosió definitiva del motorista de Cervera, que regala espectaculars duels amb els seus rivals com Rossi, Lorenzo i Pedrosa. Amb una Honda que coneix a la perfecció, Márquez assoleix la fita que ningú mai havia fet; guanyar el Mundial com a debutant. El pilot es converteix en ídol i referent. No només per la manera de pilotar, sinó també pel caràcter esportiu i espontani en la victòria i en la derrota.



L'any 2014 Márquez no va tenir rival. El Mundial de MotoGP va ser una festa pel de Cervera, que ha guanyat 13 carreres de 18 possibles. El tro de Cervera ho celebrarà demà amb el seu germà, campió de Moto3, pels carrers del seu municipi, que s'ha rendit al talent i als encants del seu fill més il·lustre.