Les organitzacions agràries demanen més contractacions en origen a la fruita i ajuts per a albergs

Estimen en un 20% l'increment dels costos de mà d'obra que ha comportat per als empresaris aplicar el nou salari mínim interprofessional

Redacció
04 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 16:36h
Les organitzacions agràries han refermat la seva aposta per la contractació en origen per poder atendre les necessitats de mà d'obra que els empresaris requereixen durant la campanya de la fruita. En aquest sentit, han reclamat poder augmentar els temporers que contracten d'aquesta manera i que aquestes contractacions es pugui efectuar en més països que en l'actualitat.

En la campanya d'enguany, s'han autoritat 455 contractacions en origen, totes elles de treballadors provinents de Colòmbia. Les organitzacions també demanen a l'Administració ajuts per al manteniment, reforma i construcció d'allotjaments per a temporers. Des d'Asaja han denunciat que l'aplicació del salari mínim interprofessional ha comportat un augment del 20% en els costos de mà d'obra per als empresaris agraris.

Els diferents agents implicats en la campanya de la fruita a les comarques de Lleida han fet balanç aquest dijous del desenvolupament d'aquesta campanya i ja han començat a planificar la pròxima. Un cop més, han posat de relleu que ha estat una campanya "modèlica" i han remarcat que la de Lleida és un "referent" per al conjunt de les campanyes agràries de l'Estat i la segona en importància pel que fa a contractació, segons ha assenyalat el subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín.