Tribunals

Josep Puig-gròs devia 180.000 euros al seu cunyat, que va matar a trets

La fiscalia demana dotze anys de presó per un delicte d'homicidi

per Redacció , 3 d'octubre de 2019 a les 09:08 |
Imatge de la façana de l'empresa | ACN
L'empresari carni Josep Puig-gròs acusat de matar el cunyat a l'obrador que l'empresa tenia a Torre-serona (Segrià) devia presumptament 180.000 euros a la víctima. Aquest és un dels fets que es jutjaran del 9 a l'11 de desembre a l'Audiència de Lleida. La fiscalia demana dotze anys de presó per un delicte d'homicidi.

Durant el judici s'haurà de determinar si el 19 de juny de 2017 l'acusat va disparar cinc trets al pit i el maluc de la víctima amb una arma curta de nou mil·límetres amb l'objectiu d'acabar amb la seva vida i no tornar-li els diners que aquesta li havia deixat. També es jutjarà si Josep Puig-gròs, després matar el cunyat, va traslladar el cos al maleter del seu cotxe fins a Barcelona, el va deixar aparcat al carrer Béjar i va tornar a Lleida amb un cotxe de cortesia que uns dies abans havia deixat en un aparcament privat de la capital catalana.


La interlocutòria de l'Audiència de Lleida recull com a possibles atenuants el fet que l'acusat ha indemnitzat els familiars de la víctima amb 15.000 euros, que va reconèixer els fets i que va cometre el crim en un estat "d'ofuscació". Per altra banda contempla com a possibles agreujants els fet que l'acusat va cometre el crim amb una arma de fos i quan estaven tots dos sols al magatzem, a petició de l'acusat i després de discutir pels diners.

Tant la fiscalia com l'acusació particular i la defensa considera que els fets són constitutius d'un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat. Ara bé, el ministeri públic entén que se li han d'aplicar els atenuants de reparació del dany i de confessió mentre que l'acusació particular només contempla l'atenuant de confessió i la defensa hi afegeix l'atenuant d'obcecació.


Els fets van passar el 19 de juny de 2017. La dona de la víctima en va denunciar la desaparició l'endemà i el cos va ser localitzat al cap de 3 dies, el 23 de juny després de l'alerta de diversos comerciants del carrer per la forta olor que sortia del cotxe.

Josep Puig-gros va confessar els fets el mes de febrer passat en una compareixença a petició pròpia al jutjat que l'ha investigat. Fins llavors i des del seu ingrés a presó el 24 de juny de 2017, havia negat ser l'autor material dels fets tot i els indicis que l'incriminaven. L'acusat és veí de Benavent de Segrià i segons l'acusació de fiscalia, tot i que va netejar el lloc del crim es va oblidar un casquet de bala que va quedar incrustat en una paret.

 

Participació