FOTOS Les millors imatges de la manifestació independentista de Lleida en el segon aniversari de l'1-O

Diversos carrers de la capital han quedat tallats per una mobilització que ha transcorregut sense incidents

Imatge de la manifestació de Lleida
Imatge de la manifestació de Lleida | ACN
Redacció
02 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 12:15h
Unes 4.000 persones segons la Guàrdia Urbana s'han manifestat aquest dimarts al vespre pels carrers de Lleida en el segon aniversari del referèndum de l'1-O. Els manifestants han clamat a favor d'un procés pacífic al crit de "som gent de pau", alhora que han mostrat la seva determinació per "tornar-ho a fer".

La marxa ha obligat a tallar diversos carrers de la capital del Segrià i ha acabat amb la lectura d'un manifest en el qual s'ha carregat contra la repressió de l'Estat espanyol. La manifestació ha acabat en aquest indret amb la lectura d'un manifest a càrrec d'alguns dels ferits l'1-O a Lleida i la música en directe de Pastorets Rock.

Els manifestants s'han concentrat a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Ricard Vinyes de Lleida, des d'on han iniciat una marxa pel centre de Lleida. Durant aquesta, els participants han cridat consignes com ara "1-O, ni oblit ni perdó", "llibertat presos polítics" o "aquest judici és una farsa". També han mostrat el seu descontent amb ERC, el PDECat i els han reclamat "unitat".

Aquest mateix dimarts al migdia, uns 300 estudiants universitaris i de secundària s'han mobilitzat per reivindicar l'1-O des de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida fins a la subdelegació del govern de l'Estat, envoltada per tanques i custodiada pels Mossos d'Esquadra. També han cridat consignes i han llegit un manifest.
 

Pastorets Rock va cloure la mobilització Foto: ACN
 

Concert dels Pastorets Rock Foto: ACN
 

Imatge de la capçalera de la manifestació Foto: ACN
 

Reivindicació durant la mobilització Foto: ACN

 

Un castell amb una urna Foto: ACN