Miquel Pueyo, en la cruïlla: retirar la pancarta dels presos polítics o no?

El republicà es troba ara en la qüestió d'obeir o no el dictat de la Junta Electoral i en el plantejament d'un escenari judicial en el cas que decidís mantenir cartell i llaç groc

02 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:21h
Imatge de la pancarta a la façana de la Paeria
Imatge de la pancarta a la façana de la Paeria | Àlvar Llobet
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha de decidir si retira o no la pancarta dels presos polítics i el llaç groc que estan penjats a la façana de la Paeria. La denúncia de Ciutadans i PP davant la Junta Electoral han desembocat en un requeriment de l'organisme a l'ajuntament, que tan bon punt l'hagi rebut tindrà un dia per obeir la petició.

Pueyo va fer passar per ple la col·locació dels cartells, un gest que va ser aprovat amb la majoria absoluta del plenari. Tot i aquest suport, el republicà es troba ara en la cruïlla d'obeir o no el dictat de la Junta Electoral i en el plantejament d'un escenari judicial en el cas que decidís mantenir les pancartes.

Si l'alcalde optés per aquest camí, es trobaria en una situació similar a la de Pau Juvillà, regidor de la Crida per Lleida en la passada legislatura i encausat per haver-se negat a retirar els llaços grocs que la seva formació havia penjat a la façana del consistori.