Unes 4.000 persones es manifesten a Lleida al crit de «som gent de pau»

Diversos carrers de la capital han quedat tallats per una mobilització que ha transcorregut sense incidents

Imatge de la manifestació de Lleida
Imatge de la manifestació de Lleida | ACN
Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat el 02 d'octubre a les 12:19h
Unes 4.000 persones segons la Guàrdia Urbana s'han manifestat aquest dimarts al vespre pels carrers de Lleida en el segon aniversari del referèndum de l'1-O. Els manifestants han clamat a favor d'un procés pacífic al crit de "som gent de pau", alhora que han mostrat la seva determinació per "tornar-ho a fer".

La marxa ha obligat a tallar diversos carrers de la capital del Segrià i ha acabat amb la lectura d'un manifest en el qual s'ha carregat contra la repressió de l'Estat espanyol. La manifestació ha acabat en aquest indret amb la lectura d'un manifest a càrrec d'alguns dels ferits l'1-O a Lleida i la música en directe de Pastorets Rock.

Els manifestants s'han concentrat a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Ricard Vinyes de Lleida, des d'on han iniciat una marxa pel centre de Lleida. Durant aquesta, els participants han cridat consignes com ara "1-O, ni oblit ni perdó", "llibertat presos polítics" o "aquest judici és una farsa". També han mostrat el seu descontent amb ERC, el PDECat i els han reclamat "unitat".

Aquest mateix dimarts al migdia, uns 300 estudiants universitaris i de secundària s'han mobilitzat per reivindicar l'1-O des de l'edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida fins a la subdelegació del govern de l'Estat, envoltada per tanques i custodiada pels Mossos d'Esquadra. També han cridat consignes i han llegit un manifest.