Turisme

Nou rècord històric de turistes a Ponent i el Pirineu aquest estiu amb un 5% més de visitants que al 2018

El sector dels esports d'aventura també tanca la campanya de manera satisfactòria amb un increment d'entre el 3 i el 5% de serveis contractats

per Redacció, 1 d'octubre de 2019 a les 17:22 |
Un grup practicant ràfting al Pallars Sobirà | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les comarques de Ponent i el Pirineu han tancat la temporada d'estiu per setè any consecutiu amb un rècord històric respecte al nombre de viatges i s'ha mantingut el mateix nombre de pernoctacions que l'estiu de l'any passat, considerat com el millor fins ara.

La demarcació ha registrat un 5% més de viatgers, que han fet una estada més curta que l'any passat. Es calcula doncs, que han vingut uns 645.000 turistes que han fet al voltant d'1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències. El sector dels esports d'aventura i turisme actiu ha tancat la campanya amb una previsió d'increment d'entre el 3 i el 5% de serveis contractats.


L'ocupació turística a la demarcació de Lleida durant els mesos de juny, juliol i agost en els diferents establiments dels sectors d'hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings s'ha incrementat un 5% respecte al nombre de viatgers, mentre que les pernoctacions se situen pràcticament al mateix nivell assolit l'estiu de 2018 amb un descens lleuger del 0,5%. L'any passat va ser el que es va registrar el millor resultat de tots els temps del sector turístic a Ponent i el Pirineu.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme, Rosa Pujol, ha valorat de manera molt positiva els resultats registrats aquest estiu al conjunt de la demarcació i s'ha pronunciat sobre la necessitat de continuar treballant per augmentar l'arribada de turistes, tant d'àmbit estatal com també a escala internacional. Ha subratllat que cal generar "iniciatives destinades a allargar més l'estada" a aquells turistes que ja han pres la decisió de venir a passar les vacances a les comarques de Lleida.


Les dades d'aquest estiu, encara provisionals de l'INE, pendents de tenir les dades de setembre, situen l'estiu de 2019 amb un nou rècord històric respecte al nombre de viatgers i confirmen les previsions fetes pel Patronat i pel mateix sector a l'inici de temporada. El Patronat havia fet la previsió de poder repetir aquest estiu els bons resultats de 2018 i consolidar d'aquesta manera els increments d'ocupació que estan registrant les comarques del Pirineu i Ponent des de l'any 2013.

El sector d'hoteleria lidera els creixements aquest estiu


Malgrat que els resultats de l'oferta turística de les comarques de Ponent i el Pirineu ofereixen en el seu conjunt un balanç positiu, des del Patronat es subratlla que el sector de l'hoteleria és el que manté per segon any consecutiu un creixement important durant l'estiu, tant en el nombre de viatgers com en el de pernoctacions. El sector del càmping ha crescut en viatgers però no en pernoctacions i finalment, el turisme rural i els apartaments turístics han retrocedit respecte a l'estiu de l'any passat, tant pel que fa al nombre de viatgers com de pernoctacions.

El sector d'hoteleria i càmping disposen del major nombre de places turístiques a la demarcació. El sector hoteler compta amb 19.762 places i els càmpings amb 22.581. Per la seva banda, el turisme rural ofereix enguany 4.791 places i els apartaments turístics 674 places.

Creixement sostingut des de 2013

El sector turístic a Ponent i el Pirineu manté des de l'any 2013 una tendència de creixement positiu. L'any 2018 va tancar amb un rècord històric respecte al nombre de viatgers i de pernoctacions i amb un creixement del 9,27% per sobre de l'any anterior. Mentre que el 2017 va tancar amb un increment d'un 6,4%, el 2016 va cloure amb un augment del 12% més de turistes i de pernoctacions que l'estiu de 2015, i aquest darrer, al seu torn, va ser millor que el 2014 amb un 4,37% més de pernoctacions.

 

Participació