Uns 300 estudiants es manifesten per Lleida per reivindicar l'esperit de l'1-O i rebutjar la repressió

Els joves han passat per diversos indrets de la capital del Segrià

01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:47h
Imatge de la manifestació de Lleida
Imatge de la manifestació de Lleida | Àlvar Llobet
Uns 300 estudiants s'han concentrat aquest dimarts al matí a la plaça Víctor Siurana de Lleida per iniciar una manifestació per recordar el dia del referèndum i rebutjar la repressió de l'estat espanyol.

Els joves han reivindicat la llibertat d'un referèndum i han criticat la detenció i posterior empresonament dels CDR. En aquest sentit, han cridat a favor de la solidaritat i l'organització dels moviments independentistes. Els estudiants han cridat consigues a favor de la independència al davant de la subdelegació del govern espanyol i han passat també per l'avinguda Blondel.

La manifestació, convocada per les assemblees estudiantils de diverses facultats de la UdL i el SEPC, ha passat per davant de la seu del PSC i ha finalitzat davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida, que estava envoltada per tanques i custodiada pels Mossos d'Esquadra.

Una representant de les assembles d'estudiants de la UdL ha estat l'encarregada de llegir un manifest en què s'ha reivindicat el que va suposar l'1-O. També s'ha denunciat la "repressió" de l'Estat i s'ha exigit l'alliberament dels set membres dels CDR i dels líders independentistes empresonats.