La comissió de l'1-O de Lleida demana a la ciutadania material gràfic de les càrregues policials

El president de la comissió, Josep Maria Currià, diu que l'objectiu és “recollir tota la informació” possible sobre els fets d'aquell dia

Imatge d'alguns membres de la comissió
Imatge d'alguns membres de la comissió | Àlvar Llobet
Redacció
01 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 15:06h
La comissió de l'1-O de Lleida ha fet una crida a la ciutadania per recollir tot el material gràfic de les càrregues policials del dia del referèndum, fa dos anys. 

El president de la comissió, Josep Maria Currià, diu que l'objectiu és “recollir tota la informació” possible sobre els fets d'aquell dia i que per aquest motiu també es dirigeixen als mitjans de comunicació, als col·legis d'advocats, de psicòlegs i altres entitats que puguin aportar informació així com també es demanarà als ciutadans que facin les seves aportacions. 

Currià diu que acceptaran totes les versions, també les d'aquells que asseguren que “no va passar res”. Aquest dimarts, la comissió ha llegit un manifest en el segon aniversari del referèndum. 

Els membres de la comissió estan convençuts que els mitjans de comunicació tenen molta recopilació de tot aquest material i és per això que a partir de la setmana que ve començaran a fer peticions. També ho faran a nivell individual i institucional, així com també als diferents cossos policials: Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i policia espanyola.

Currià, acompanyat d'altres membres de la comissió com els regidors Elena Ferré, Sandra Castro, Ignasi Amor, i Joan Ramon Castro, ha llegit una declaració fent aquesta crida a la recopilació de material al davant del CAP de Cappont, a la plaça que properament serà batejada amb el nom d'1 d'octubre.

Aquest centre de votació va ser un dels que va rebre les càrregues policials més contundents durant l'1-O i posteriorment, la plaça que hi ha al davant va ser batejada '1 d'octubre' amb uns cartells provisionals que aquest dimarts estaven tapats amb pintura. El nou govern de la Paeria està tirant endavant de forma oficial el canvi de nom tot i que encara no se sap quan es podrà materialitzar.