«Els lleidatans no som conscients del que tenim»

Les Festes de la Tardor arrenquen amb el pregó del Sr. Postu que demana els ciutadans mantenir l’autoestima a ser de Lleida

Postureig Lleida, abans del pregó
Postureig Lleida, abans del pregó | Paeria Lleida
Redacció
28 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:59h
El Sr. Postu s’ha dirigit amb tocs d’humor i ironia als lleidatans concentrats a la plaça, per convidar-los a mantenir l’autoestima de ser lleidatà. “A Lleida hi ha moltes coses bones per gaudir, admirar i compartir.

Crec que els mateixos lleidatans "no som conscients del que tenim”. I ha afegit que “si no hi creiem nosaltres mateixos, si no ho defensem nosaltres, no ho farà ningú”. Ha estat llavors quan ha dit que “el fet de ser lleidatà no s’hauria de mesurar amb quantes vivències, aplecs o festes majors has viscut; per mi, lleidatà és qui estima Lleida”.

El pregoner ha aprofitat per recordar la tasca solidària del seu personatge, amb les entitats que treballen pels més necessitats, i ha volgut dedicar el missatge a totes aquelles persones amb capacitats diferents i possibilitats infinites, i a tots aquells que les cuiden. “És un honor que alguns d’ells avui m’acompanyin i hagin "fotut el puesto" als polítics, ocupant la Paeria”, ha afegit per dirigir-se al grup de nens i nenes d’Afanoc i Down Lleida, que han escoltat el pregó des de les finestres del Palau de la Paeria.

Sense abandonar en cap moment el to humorístic, el Sr. Postu ha finalitzat el seu pregó exposant els seus desitjos per Lleida: Viure en un lloc on el més important sigui les persones, on es respecti a tothom, acollidor, on es visualitzin els invisibles, que mai perdi l’alegria i el sentit de l’humor, on es tingui cura dels petits i on es pugui viure dignament.

Ha estat llavors quan ha desitjat viure en un lloc que tingui memòria, on mai més es pegui per poder votar, on s’exigeixi la llibertat dels qui compleixen amb el mandat d’un poble, on realment ens creguem que podem ser capital i imprescindible pel país i on els mateixos lleidatans i lleidatanes abandonem flagel·lacions i auto-odi i ens ho creguem una mica més. “Tot per viure una mica més #Lleidatanament”, ha clos.