Espot ja ho té pràcticament tot a punt per instal·lar el nou telecadira

Està previst que en uns 15 dies comenci la col·locació de les pilones del nou telecadira ’la Roca'

El material ja és a la base de l’estació
El material ja és a la base de l’estació | ACN
Redacció
27 de setembre del 2019
Les obres de construcció del nou telecadira la Roca de l'estació d'esquí d'Espot, el que dona accés a les pistes, evolucionen a "bon ritme" segons el director de Skipallars, Xavi Bigordà. Després del desmuntatge del vell remuntador aquest estiu, pràcticament tot el material necessari per començar la instal·lació del nou desembragable ja es troba actualment a peu de pistes. 

Bigordà ha explicat que al mateix pàrquing de l’estació es fa un muntatge inicial de les pilones. Posteriorment, amb l'ajut d'un helicòpter, es col·locaran sobre el terreny juntament amb la resta de materials. Segons el director de l’estació, la previsió és que les pilones es comencin a plantar en uns 15 dies. Mentrestant, els operaris s'afanyen a construir els fonaments de les estacions motriu i de retorn. 

El nou telecadira, que per votació popular portarà el mateix nom que l’anterior, serà un desembragable de quatre places de la marca Leitner Ropeways amb capacitat de transport d'unes 2.400 persones cada hora. Aquest telecadira substituirà l'antic remuntador, que a meitat de la temporada passada es va avariar.

Bigordà ha dit que els operaris no es poden "adormir" però que de moment els terminis s'estan complint. El director de l'estació confia que la meteorologia els deixi treballar i puguin començar la temporada estrenant aquest telecadira.
 

Pilones esperant a ser muntades a la base de l’estació. Foto: ACN