La professora de Dret Civil de la UdL, Dora Padial, serà la nova síndica de greuges de Lleida

Es fixa com a objectiu "apropar la Paeria a la gent" i fer "que les persones vegin que estan protegides per aquesta institució"

Dora Padial i Miquel Pueyo
Dora Padial i Miquel Pueyo | ACN
Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:08h
La professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida (UdL), Dora Padial, es convertirà en la nova síndica de greuges de la ciutat de Lleida. El Ple municipal de la Paeria d'aquest divendres donarà llum verda a la candidata proposada pel govern municipal, que també compta amb l'aval del grup del PSC. Padial es fixa com a principal objectiu "apropar l'Ajuntament a la gent" i fer "que les persones vegin que estan protegides per aquesta institució".

Dora Padial, que prendrà el relleu a Josep Giné, serà la segona dona al capdavant de la sindicatura de Lleida, després de Teresa Areces. Cal recordar que la Paeria de Lleida es va convertir el 1990 en el primer ajuntament de l'Estat en instaurar la figura del síndic municipal de greuges.

Dora Padial ha posat en valor el seu compromís social i la voluntat d'"ajudar a la gent". Un dels reptes que es fixa des del capdavant de la sindicatura municipal de greuges serà aportar el seu "granet de sorra" atenent els greuges de la ciutadania i fent "petites coses perquè la ciutat funcioni i perquè la gent vegi que l'Ajuntament funciona". Així mateix, la futura síndica ha defensat que, en aquests moments, "el país necessita una gran entesa social i cultural col·lectiva".

La síndica és professora de Dret Civil de la Universitat de Lleida i adjunta a la secretaria general de la UdL. Anteriorment, ha estat vice-degana i cap d'estudis de Dret de la Facultat de Dret i Economia de la universitat lleidatana.