Tres ajuntaments lleidatans, afectats per un atac informàtic que suplanta e-mails

S’activa quan la persona que el rep obre l’enllaç o el document que porta adjunt amb la finalitat d’obtenir dades bancàries, personals o d'interés

25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:32h
Captura d’un dels correus enviats des de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu
Captura d’un dels correus enviats des de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu | PD
Els ajuntaments d'Esterri d’Àneu, de Tremp i de Seròs han estat víctimes del virus informàtic tipus phishing que suplanta la identitat de l’afectat i que es transmet a través del correu electrònic. Els consistoris han alertat els seus veïns que no obrissin cap enllaç o document que els pogués semblar sospitós en el cas de rebre algun dels correus maliciosos.

El virus s’activa quan la persona que el rep obre l’enllaç o el document que porta adjunt. El correu electrònic sol anar acompanyat d’un missatge proper que pretén guanyar-se la confiança de la víctima. La majoria de vegades, però, és fàcilment detectable, ja que està escrit en castellà i molts cops conté incongruències.

Qui cau en el parany i obre el document o clica a l'enllaç, activa el virus i aquest s’escampa a través de la llista de contactes amb la finalitat d’obtenir dades bancàries, contrasenyes o altres dades personals o d'interés. A més, aquest material maliciós pot desencadenar l’entrada d’altres virus a l’ordinador afectat.