El rector de la UdL alerta de la manca de finançament i insta la Generalitat a aprovar pressupostos

La directora general d'Universitats, Victòria Girona, ha reconegut la necessitat de millorar el finançament d'aquestes institucions

Redacció
25 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:26h
Jaume Puy, al centre de la imatge
Jaume Puy, al centre de la imatge | ACN
El rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ha aprofitat l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2019-2020 a la UdL per reclamar que la Generalitat pugui dotar-se d'uns pressupostos per tal que les universitats públiques puguin rebre els recursos necessaris per poder desenvolupar la tasca que porten a terme.

La directora general d'Universitats, Victòria Girona, ha reconegut la necessitat de millorar el finançament d'aquestes institucions i, per això, ha defensat la importància que s'acabin aprovant els comptes del 2020. L'enginyer sènior de l'Agència Espacial Europea, Manuel Martin Neira, ha estat l'encarregat de pronunciar la conferència inaugural del nou curs acadèmic, en la qual ha ressaltat la importància de l'arribada ara fa mig segle de l'home a la Lluna.

El rector de la UdL ha tornat a reivindicar la necessitat de revertir la davallada de finançament a les universitats dels darrers anys que "lastra l'activitat" d'aquestes institucions "i la manca de concreció pràctica de la política de la conselleria".

Per això, Jaume Puy ha reclamat la necessitat que la Generalitat es pugui dotar d'uns pressupostos per tal que el Departament d'Empresa i Coneixement pugui destinar a les universitats "els recursos que es requereixen per tal que l'activitat d'aquestes institucions, i de la UdL en particular, no es marceixi". A la vegada, també ha reclamat "una revisió i reducció de les taxes acadèmiques, especialment dels màsters".

Puy ha reconegut que la secretaria d'Universitats i Recerca "és conscient d'aquestes limitacions" econòmiques de les universitats i que "està treballant per aconseguir per revertir aquesta situació". "Valorem positivament l'estratègia del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement" però no voldríem que aquest compromís només es quedés només amb paraules sinó que puguem realment arribar als fets", ha expressat el rector de la UdL.