Joan Talarn garanteix que no es repetiran «irregularitats» en els ajuts directes de la Diputació

La diputada dels comuns apunta a "evidents indicis de corrupció" en el modus operandi de JxCat i demana "responsabilitats polítiques"

Joan Talarn, president de la Diputació
Joan Talarn, president de la Diputació | ACN
Redacció
24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 15:27h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha recordat aquest dimarts al Ple ordinari que el "cavall de batalla" d'ERC durant el passat mandat va ser el de denunciar les "irregularitats" en l'atorgament d'ajuts directes des de la corporació i que així continuarà sent mentre ell presideixi la institució.

En aquest sentit ha assegurat que la pràctica denunciada pel grup d'En Comú Podem en relació a les dues darreres Juntes de Govern de JxCat amb l'atorgament de prop d'1 milió en subvencions a municipis del partit "no seguirà passant". La diputada del Comú, Elena Ferre, ha apuntat que hi ha "evidents indicis de corrupció" en el modus operandi utilitzat fins ara i ha demanat "responsabilitats polítiques". Des de JxCat, Rosa Pujol ha reiterat la "zero opacitat i total transparència" en la mecànica que s'ha fet servir fins ara.

El president de la Diputació de Lleida ha recordat que quan estava a l'oposició ja havia denunciat les "irregularitats" respecte al criteri d'atorgament d'ajuts directes als municipis. En aquest sentit, ha remarcat que aquest va ser un dels "cavalls de batalla" d'ERC de la legislatura amb l'objectiu d'acabar amb aquesta pràctica i que ara que és president el manté.

Així mateix, ha assegurat que aquesta qüestió es va portar al damunt de la taula durant les negociacions del pacte de govern amb JxCat i que a l'acord a què van arribar queda clar que això no seguirà passant. Segons Talarn, el pacte de govern d'ERC amb JxCat està fet amb la "responsabilitat" de deixar clar com aniran distribuïdes les ajudes i subvencions en base a un projecte iniciat que parteix de la necessitat que les institucions tinguin el millor model de finançament.

La diputada d'ECP, Elena Ferre, ha puntualitzat després del Ple que quan demana "responsabilitats polítiques" es refereix a que volen obtenir "respostes concretes" perquè al Ple s'ha exposat el que ells han "investigat" en base a uns presumptes "indicis de corrupció que en cap cas han estat contestats ni aclarits". El grup registrarà una pregunta perquè els responguin amb documentació i actes per aleshores poder "corroborar si hi ha corrupció o aquesta no existeix".