La Paeria bonificarà fins al 50% de l'IBI als veïns que instal·lin plaques solars

El consistori vol reduir un 12% el consum energètic global de la ciutat en els propers quatre anys

Sergi Talamonte i Miquel Pueyo
Sergi Talamonte i Miquel Pueyo | ACN
Redacció
24 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:41h
L'Ajuntament de Lleida aprovarà bonificacions d'entre el 30% i el 50% de l'IBI per a aquells veïns que instal·lin captadors d'energia fotovoltaica, com a mesura per lluitar contra el canvi climàtic. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde i regidor de Transició Ecològica, Sergi Talamonte.

L'objectiu que es fixa l'Ajuntament en matèria de transició energètica és reduir durant el mandat un 12% el consum energètic global de la ciutat. Pel que fa a les bonificacions fiscals, es preveu fer-les a través de l'IBI, fins a cobrir entre el 30% i el 50% del cost de la instal·lació, prioritzant les comunitats de propietaris, i també una bonificació anàloga en l'IAE per a empreses. Igualment, es promourà la clarificació dels processos, instaurant mecanismes com la declaració responsable en lloc de la llicència d'obres per a instal·lacions d'autoconsum d'energia, i la potenciació del servei d'assessorament.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha anunciat que la ciutat de Lleida s'adherirà a la Declaració d'Emergència Climàtica, amb una declaració institucional que es llegirà al pròxim ple i que ha estat consensuada amb tots els grups municipals. A més, està previst que en un any es posi en marxa l'Agència de l'Energia de Lleida. Altres mesures que es volen dur a terme des de la Paeria són pacificar el trànsit, potenciar la replantació d'arbrat i crear refugis climàtics a la ciutat per reduir el CO2 ja que la ciutat emet gairebé 400.000 tones de CO2 l'any i ha vist augmentar en 1,3?graus la seva temperatura mitjana en els últims 60 anys.