Lleida recupera el Dia sense Cotxes omplint d'activitats diversos carrers principals

La capital del Segrià s'ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Redacció
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:31h
Un grup de ciclistes per una avinguda de Lleida
Un grup de ciclistes per una avinguda de Lleida | ACN
La ciutat de Lleida ha recuperat aquest diumenge el Dia sense Cotxes restringint l'accés a vehicles a nou carrers principals de la ciutat. Al seu lloc, els carrers s'han omplert d'activitats que han anat des de mercadets, música i jocs per als més petits, fins a tallers i circuits que han girat entorn de la mobilitat sostenible.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que l'objectiu és conscienciar als veïns i veïnes sobre com seria una ciutat amb menys vehicles i amb més espai per als vianants i els models de transport sostenibles. Es tracta d'una jornada "simbòlica", tot i que Pueyo ha assenyalat que "aquest simbolisme ha d'anar lligat de polítiques que hem d'anar implementant en els propers anys". La jornada s'ha celebrat en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat 2019.

Pueyo ha explicat que la iniciativa tracta de demostrar com seria una ciutat amb menys espai pel vehicle privat i més espai pel vianant i pels models de mobilitat sostenible, "com les bicicletes o els patinets elèctrics", ha assenyalat. L'alcalde considera que s'ha d'apostar per canviar progressivament la mobilitat de la ciutat i que també es necessita "la convicció dels ciutadans". "No podem repenjar-nos en el tòpic de que Lleida és una ciutat sense contaminació" ha explicat Pueyo.