Taurus Group va facturar 203 milions d'euros el 2018

Contempla adquirir empreses per consolidar posicions en països on opera i introduir-se en nous mercats

Imatge d'un anunci de la marca
Imatge d'un anunci de la marca | Taurus
Redacció
23 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:24h
La companyia d'electrodomèstics Taurus Group, amb seu a Oliana, va facturar 203 milions d'euros el 2018, un any marcat pel canvi de propietat, que ha passat a les mans dels directius, i una reestructuració empresarial que ha suposat la venda de la divisió Brasil.

Brasil representava el 16,7% del volum de negoci i contribuïa negativament al resultat net del grup, ha assegurat Taurus Group en un comunicat, en el qual precisa que després de la venda totes les divisions tenen una aportació positiva al resultat net.

L'exercici 2018, Taurus va obtenir un creixement significatiu de totes les divisions amb unes vendes netes de 203 milions d'euros (+5,6%), un resultat brut d'explotació (Ebitda) ordinari que va aconseguir els 19,9 milions d'euros (+5,9%), la qual cosa representa un 9,8% sobre les vendes, i un benefici net d'operacions continuades de 10,8 milions d'euros (+21,4%) pels bons resultats a Europa Occidental, Nord Amèrica, Àsia i Àfrica.

Taurus Group assenyala que a 31 de desembre de 2018, es va presentar un benefici net de 4,4 milions d'euros, fruit de l'impacte negatiu produït per les operacions interrompudes (divisió Brasil) per valor de 6,4 milions d'euros. La companyia sosté que l'evolució dels tipus de canvi durant l'exercici 2018 va frenar el creixement en un 4,8%, principalment causat pel pes mexicà, la rupia índia i el rand sud-africà.

El grup assegura que continua potenciant el desenvolupament de producte en les pròpies plantes repartides a tot el món com a element diferenciador i de valor afegit per al consumidor i posa com a exemple d'èxit en 2018 el robot de cuina intel·ligent Mycook, dissenyat, desenvolupat i fabricat íntegrament a Espanya. El seu pla estratègic contempla, segons la companyia, "el creixement per via inorgànica mitjançant adquisició d'empreses del mateix sector tant per consolidar posicions als països en els quals opera com per introduir-se en nous mercats".