El Govern vol «posar el Pirineu al mapa» amb la seva aposta pels Jocs d’Hivern

La CUP assegura que la postura del Govern evidencia “la manca de propostes reals” pel Pirineu

Redacció
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 9:39h
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presidit el 15è aniversari de Sport Cultura Barcelona, acompanyada del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras. Budó ha destacat en el seu discurs “els dos grans projectes de país ambiciosos” del Govern en matèria d’esport: la candidatura Pirineus-Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern i la nova Llei de l’esport i de l’activitat física.

Sobre els Jocs Olímpics d’Hivern, la consellera ha assegurat que la voluntat del Govern és afrontar la candidatura dels Jocs Olímpics com “una oportunitat per situar el Pirineu en el mapa, tant a nivell intern com a escala internacional”. Per això, segons ha assegurat, es va aprovar el passat mes de març el Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern, “un instrument que ha de permetre, de manera consensuada amb el territori, les decisions més adients”, ha afegit.

Meritxell Budó creu que “aquest és un projecte basat en el respecte al territori i a un entorn natural únic en el qual l’esport té i tindrà cada vegada un rol més determinant”. Pel que fa a nivell internacional, Budó ha dit que “és una oportunitat per descobrir al gran públic el tresor natural que representen els Pirineus” i ha assegurat que els Jocs d’Hivern seran el motor per redissenyar la política de muntanya per al segle XXI i per al conjunt dels Pirineus”.

Oposició de la CUP

La CUP ha criticat la postura del Govern pel que fa a la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern. Mitjançant una piulada, els cupaires han assegurat que el fet que el Govern “justifiqui els JJOO per fer inversions innecessàries” al Pirineu “evidencia la manca de propostes reals que té per revertir el despoblament rural”.

La CUP Pallars, al seu temps, ha denunciat l’opacitat de la candidatura i ha acusat el Govern de “dissenyar el país des dels despatxos de Barcelona”.