Canal

El Govern destinarà 352 milions al Segarra-Garrigues per continuar-lo fins que s'acabi

L'executiu aprova el Pla Economicofinancer d'Infraestructures de regadiu per un import de 460 milions que es distribuiran fins l'any 2032

per Redacció , 18 de setembre de 2019 a les 10:09 |
El Segarra-Garrigues amb Tàrrega de fons | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern destinarà 352 milions d'euros al canal Segarra-Garrigues per garantir-ne la continuïtat fins a la seva finalització i el compliment de les mesures ambientals. Aquesta partida és la principal del Pla Economicofinancer d'Infraestructures de regadiu que ha aprovat aquest dimarts l'executiu per un import de 460 milions d'euros que es distribuiran fins l'any 2032.

L'objectiu del Departament d'Agricultura en matèria de regadius és posar en marxa iniciatives que puguin permetre als regants i a les comunitats de regants assolir una millora integral en els regadius, tant des del punt de vista d'estalvi energètic, com d'eficiència en l'ús de l'aigua.


L'obra principal del pla econòmic financer que ha aprovat aquest dimarts el Govern és el canal Segarra-Garrigues. Dels 352 milions que s'hi destinaran, 35 aniran a mesures correctores i compensatòries d'impacte ambiental. La resta de l'import, 108 milions, es preveuen per actuacions de regadius en altres zones d'acord amb la planificació del Departament d'Agricultura.

Segons el Govern, les inversions en regadiu són molt productives per a la generació d'activitat econòmica i l'efecte multiplicador que tenen sobre el territori, per la diversificació de l'economia, el que facilita el seu desenvolupament fixant la població i contribuint a l'equilibri territorial i social del país.


Les inversions tenen, segons el Govern, la finalitat de millorar les produccions, i per tant, la competitivitat i sostenibilitat econòmica de les explotacions agràries de secà situades en zones amb limitacions climàtiques que produeixen un grau d'estrès hídric als conreus durant els mesos càlids.

 

Participació