Mollerussa es planteja col·locar més càmeres als carrers per acabar amb l'incivisme a la ciutat

El consistori també pretén la creació d'una xarxa d'agents cívics i en breu es posarà en marxa una aplicació entre els comerços i la Policia Local per alertar de robatoris

Marc Solsona, alcalde de Mollerussa
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa | ACN
Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:17h
L'Ajuntament de Mollerussa vol posar el focus durant la primera part del mandat en combatre l'incivisme a l'espai públic. L'equip de govern ja fa temps que recull queixes relacionades amb la neteja i la seguretat en zones "conflictives" com el carrer Onze de Setembre, un dels primers que es van reformar dins el Pla d'obres del centre de la ciutat.

És per això que l'alcalde Marc Solsona ha dit que no descarten posar més càmeres de videovigilància que se sumarien a les 84 que ja hi ha repartides entre la via pública i diferents equipaments. Així mateix, en breu es presentarà una aplicació entre els comerços i la Policia Local per alertar de robatoris i també està previst crear una xarxa de voluntaris que faran d'agents cívics. Aquest 'Pla de civisme' coordinat entre tres regidories es vol desenvolupar al llarg del 2020.

La problemàtica de l'incivisme en diferents zones de la ciutat de Mollerussa va ser un dels temes que es van posar de manifest en la xerrada anual que fa l'alcalde Marc Solsona al setembre per fer balanç de l'any. Alguns dels veïns que hi van assistir van apuntar als carrers Onze de Setembre o Llorens Vilaró com alguns dels més conflictius però l'alcalde ha remarcat que hi ha altres zones "més enllà d'aquestes" on també hi ha problemes.

Davant aquesta situació després de reformar el centre durant els darrers dos anys, Solsona ha dit que ara l'equip de govern vol posar el focus en la "gestió" de l'espai públic i es desenvoluparà un 'Pla de civisme' entre tres regidories per incidir en la neteja, la seguretat i la convivència. L'alcalde ha remarcat que volen "actuar molt en la via pública", però no fent inversió sinó "gestionant aparcaments, mobilitat, civisme, o les terrasses dels bars".

Un altre dels objectius d'aquest pla de civisme serà el d'implementar l'ordenança de civisme que es va aprovar durant el passat mandat i que va sorgir de les conclusions del Consell Social de la ciutat. Així mateix, l'Ajuntament vol crear una xarxa de voluntaris per fer d'agents o observadors cívics que treballarien per implantar-lo.