El deute per habitant a Lleida és el triple que el de la mitjana de municipis catalans

El deute de 1.273 euros per habitant és el triple de la mitjana dels municipis catalans

Redacció
17 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:05h
L'Ajuntament de Lleida té en l'actualitat un deute viu de 175 milions d'euros, dels quals 82 corresponen a la Paeria; 51,9, a l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU), i 41,17, al Parc Científic i Tecnològic (PCiTAL), segons les dades de l'informe econòmic presentat aquest dilluns pel govern municipal. Això suposa un deute de 1.273 euros per habitant, el triple de la mitjana dels municipis catalans (425 euros/habitant) i considerablement superior a la mitjana dels municipis de més de 100.000 habitants (563 euros/habitant).

Aquest endeutament representa el 106,76% sobre els ingressos corrents, fet que comporta que la Paeria estigui subjecta a la tutela financera de la Generalitat, restant obligada a demanar autorització per a formalitzar noves operacions.

Però, a efectes pràctics "limita enormement la capacitat d'abordar noves inversions a la ciutat, com ha passat en els darrers anys", segons ha posat de relleu la tinenta d'alcalde i regidora de Recursos Municipals i Hisenda, Montse Pifarré.