El govern de la Paeria alerta de l'elevat deute i investigarà si hi van haver irregularitats

L'executiu assegura que el deute s'eleva a 175 milions d'euros

16 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:15h
El govern de la Paeria ha presentat els números
El govern de la Paeria ha presentat els números | ERC Paeria
El govern de la Paeria ha fet aquest dilluns una primera diagnosi de la salut dels comptes municipals, i els resultats no són positius; L'alcalde, Miquel Pueyo, ha assegurat que el deute municipal és "enorme" i el xifra en 175 milions d'euros, un 107% de tot el pressupost. El republicà ha apuntat que, tot i aquestes dades, el seu executiu es mourà per la via de la responsabilitat i no de la rancúnia contra els anteriors govern.

En aquest sentit, i preguntats per possibles irregularitats, el tercer tinent d'alcalde, Sergi Talamonte, ha explicat que s'iniciarà una línia d'investigació per determinar si els anteriors executius van actuar en benefici dels interessos generals, en especial a l'Empresa Municipal d'Urbanisme (EMU). Talamonte ha anunciat també que es farà una auditoria a l'empresa per saber l'estat exacte dels comptes. 

En aquesta línia, la regidora d'Economia, Montse Pifarré, ha alertat de les factures que hi ha al calaix que es van fer sense una base pressupostària al darrere. Pifarré ha destacat també que el pressupost de la Paeria estava al 70% executat a 31 de juliol, i ha indicat que algunes partides estaven esgotades al 90% o fins i tot al 100%.