La nova temporada de tardor de l'Orfeó presenta una trentena de propostes

Els espectacles tindran lloc en quatre equipaments culturals de la ciutat: l'Espai Orfeó, l'Auditori Enric Granados, el Cafè del Teatre de l'Escorxador i el Teatre de la Llotja

Imatge de l'Orfeó lleidatà
Imatge de l'Orfeó lleidatà | Orfeó lleidatà
Redacció
09 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:40h
La Fundació Orfeó Lleidatà inicia la nova programació estable de tardor amb una trentena de propostes que tindran lloc en quatre equipaments culturals de la ciutat de Lleida: l'Espai Orfeó, l'Auditori Enric Granados, el Cafè del Teatre de l'Escorxador i el Teatre de la Llotja, i en dues sales de Barcelona, el Harlem Jazz Club i la Sala Barts.
 
Una programació diversa amb propostes per a tots els públics que inclouen música i teatre, amb cicles específics com l'Espai Acústics, l'Espai Jazz, el 8è Festival Internacional de Fado de Catalunya, la programació familiar, el cicle Nostrades, Cantautors de Ponent o la temporada de la companyia de teatre "La Inestable 21", així com la producció pròpia Christmas.cat del Cor de l'Orfeó Lleidatà. 
 
Espai Acústics
 
L'Espai Orfeó acollirà un nou cicle de concerts acústics de petit format amb aire de cafè-concert, amb quatre actuacions amb noms tan destacats com Emília Rovira (28 de setembre), cantant i pianista que oferirà un concert íntim on interpretarà les cançons més compromeses dels dos discos que està enregistrant actualment.

Lucas Masciano (12 d'octubre), el famós artista argentí, que amb la seva música proposa un viatge per diferents gèneres musicals, PAVVLA (2 de novembre), presentarà el seu segon àlbum Secretly Hoping You Catch Me Looking, i Marion Harper (30 de novembre), amb el seu últim treball marcat per l'electrònica i els ritmes urbans més contemporanis.
 
Espai Jazz
 
L'Espai Orfeó consolida l'oferta de concerts de jazz que es va iniciar a la primavera amb cinc propostes musicals. Per una banda, tres Jam Sessions temàtiques, Jam Session & Escola Jove (20 de setembre), la Jam Session & Fado (11 d'octubre) i Jam Session & Poesia (15 de novembre). Completa el cicle dos concerts de primer nivell, com el Gabriel Amargant Trio (1 de novembre), un dels referents del jazz al nostre país, i Jeremy Powell (6 de desembre), saxofonista procedent de Nova York, acompanyat pel reconegut pianista Lluís Capdevila. 
 
Programació familiar
 
En l'àmbit del públic familiar la temporada inclou dos interessants cicles. Per una banda, l'Espai Nadons amb dos espectacles de petit format per a nadons de 0 a 3 anys a l'Espai Orfeó, Xino Xano (6 d'octubre) i Pintamúsica (17 de novembre). I el Cicle de Concerts Familiars a l'Auditori Enric Granados, amb també dos espectacles de gran format, Cordes Grillades (26 d'octubre) i Cabaret Patufet (9 de novembre), adreçats a infants a partir de 3 anys.

8è Festival Internacional de Fado de Catalunya
 
El Cafè del Teatre de l'Escorxador acollirà els concerts del Festival Interfado, que arriba a la 8a edició. Les propostes musicals arriben d'Holanda, Polònia i Catalunya, amb Sousa, Rocha e Fraga (19 d'octubre), de Portugal, amb Novo Rumo (25 d'octubre), i de Portugal i Galícia, amb Fado do Sul (26 d'octubre).