Troben una granada, la fiquen al cistell dels bolets i la porten amb cotxe a un refugi

Els Mossos han fet detonar l’explosiu

El refugi La Basseta
El refugi La Basseta | santjoandelerm.com
NacióDigital
07 de setembre del 2019
Especialistes en desactivació d'explosius dels Mossos d'Esquadra han detonat aquest divendres una granada de mà de la Guerra Civil que uns boletaires han trobat i han portat fins a un refugi.

Una dona que estava buscant bolets, segons el portal 3/24, ha trobat l'explosiu a Sant Joan de l'Erm i l'ha portat amb una altra persona al refugi La Basseta, a Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). La parella ha tingut una ocurrència sorprenent: ha guardat la granada a dins del cistell dels bolets, ha agafat el cotxe i ha fet tres quilòmetres per pistes forestals.

El responsable del refugi, en veure la granada, ha posat el crit al cel i ha avisat els Mossos. Però les imprudències no han acabat aquí: els boletaires han enterrat l'artefacte en una zona propera, amb una branqueta a sobre per senyalitzar el lloc.

Els Mossos han rebut l'avís poc abans de les 14.30 hores i tècnics especialistes en desactivació d'explosius (Tedax) han revisat la zona i han comprovat que la granada, de la Guerra Civil, estava carregada. Llavors han fet detonar l'artefacte sobre les 19.00 hores a la mateixa àrea, per minimitzar el moviment de l'explosiu.