La Pobla homenatja els deportats pallaresos Conxita Grangé i Josep Cubiló

Serà aquest dissabte en un acte organitzat pel Memorial Democràtic i l’Ajuntament de la Pobla de Segur

Pla general d l’exposició dedicada a Conxita Grangé
Pla general d l’exposició dedicada a Conxita Grangé | Museu Hidroelèctric de Capdella
Redacció
06 de setembre del 2019
Els actes d'homenatge pòstum a Conxita Grangé, última supervivent catalana als camps de concentració nazi de Ravensbrück, continuaran aquest dissabte. Després de l’emotiu comiat de dimecres a Tolosa, el Memorial Democràtic i l’Ajuntament de la Pobla de Segur han organitzat una trobada que sota el títol Històries de vida de l'antifeixisme, l'exili i la deportació, commemorarà la lluita antifeixista de Grangé i Josep Cubiló, tots dos originaris del Pallars i amb una estreta relació amb la localitat pallaresa.

L'acte comptarà amb la participació de l'alcalde del municipi, Marc Baró, i d'Enric Guimó, regidor de Cultura. També hi intervindran l'historiador Josep Calvet, que explicarà la trajectòria vital dels dos deportats, i Carme Rei Grangé, neboda de Conxita Grangé, amb la conferència Testimoniatge i compromís.

La consellera de Justícia, Ester Capella, clourà l'homenatge amb la inauguració de l'exposició El camp de concentració per a dones de Ravensbrück, que repassa a través de 18 plafons la història de Conxita Grangé, la seva tieta, Elvira Ibarz, i la seva cosina, Maria Castelló.

La mostra, que ja ha estat exposada amb èxit al Museu Hidroelèctric de Capdella, està produïda per l'Amical de Ravensbrück, compta amb la col·laboració del Memorial Democràtic i es podrà visitar fins al 6 d'octubre al Molí de l’Oli de la Pobla.