El Govern aportarà mig milió extraordinari al Museu per reformar la sala gòtica i fer adquisicions

La consellera de Cultura es mostra "prudent" davant la imminent sentència sobre l'art de la Franja i diu que s'asseuran a parlar amb qui calgui una vegada es conegui

Redacció
05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 16:01h
Pueyo, Vilallonga i Talarn, al Museu de Lleida
Pueyo, Vilallonga i Talarn, al Museu de Lleida | ACN
El Govern, a través del Departament de Cultura, farà una inversió extraordinària de 500.000 euros al Museu de Lleida per reformar la sala Gòtica, que és on hi havia part de les peces de Sixena que es va emportar la Guàrdia Civil, i també millorar la política d'adquisicions.

L'anunci l'ha fet la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga que ha destacat que més enllà dels "avatars judicials" en referència als plets sobre la titularitat de l'art, la "vida al museu ha de continuar". Amb aquests diners el museu també canviarà el sistema de climatització i millorarà la façana oest de l'edifici.

Davant la imminent sentència sobre les peces d'art de la Franja de Ponent, Vilallonga s'ha mostrat partidària de ser "prudent i discreta". En aquest sentit, ha assegurat que una vegada es conegui s'asseuran a parlar amb qui calgui i tampoc ha rebel·lat si hi ha hagut cap contacte amb l'Aragó des del judici.