Talarn s'enfurisma amb Crespín per distorsionar la reunió amb una nota de premsa: «És deslleial»

El subdelegat del govern espanyol assegura que l'executiu català "ha desaparegut"

Crespín i Talarn, aquest dimarts a la Diputació
Crespín i Talarn, aquest dimarts a la Diputació | Diputació Lleida
Redacció
05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 12:18h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha contestat a la nota de premsa emesa pel subdelegat del govern espanyol, José Crespín, després de la reunió mantinguda dimarts. Crespín ha demanat a la Diputació de Lleida que "intensifiqui l'acció de suport als municipis de la demarcació davant la completa desaparició del govern", per la qual cosa Talarn considera que no s'ajusten al contingut de la trobada.

En relació a les declaracions del subdelegat del govern espanyol, José Crespín, en les que demana, el president manifesta que les "considera totalment desafortunades, impròpies, partidistes i de manca de respecte institucional i deslleialtat. No s'entén que el subdelegat del govern espanyol demani col·laboració institucional i mantenir un clima de diàleg i alhora aprofiti una trobada institucional, que ha estat totalment cordial i respectuosa, per emetre un comunicat de premsa en el que es distorsioni el contingut de la reunió i es critiqui a una tercera institució".

De la mateixa manera, el president de la Diputació ha expressat que "sembla una broma de mal gust que el representant d'un govern en funcions, acusi a un altre govern que precisament no està a la reunió, d'estar desaparegut i que, a més, ho faci desprès d'haver donat suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Aquesta decisió va suposar que els nostres ajuntaments i ciutadans patissin una situació de retallada dels drets polítics i de les inversions econòmiques al territori".