Vessament

Vuit municipis lleidatans en alerta per possible afectació pel vessament de gasoil d'Alguaire

A més d'Alguaire i Rosselló, s'hi suma Vilanova de Segrià, Benavent de Segrià, Torrefarrera, Torre-serona, Alpicat i Lleida

per Redacció, 4 de setembre de 2019 a les 16:36 |
Imatge del camió que ha bolcat | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El CECAT de Protecció Civil ha avisat a tots els municipis que potencialment es poden veure afectats pel vessament de 32.000 litres de gasoil d'un camió que s'ha accidentat aquest dimecres al matí al quilòmetre 15 de l'N-230.

Es tracta d'Alguaire, Rosselló, Vilanova de Segrià, Benavent de Segrià, Torrefarrera, Torre-serona, Alpicat i Lleida L'ACA ha confirmat que hi ha hagut afectació de gasoil a la sèquia de la Plana d'Alguaire i que es pot veure afectada al seva qualitat. El vessament s'ha intentat confinar amb els comportes de gestió del regadiu, però ja s'ha tingut coneixement que han quedat afectades algunes basses de regadiu. Els Bombers han buidat la primera de les basses i continuant fent-ho.


El personal d'inspecció de l'ACA desplaçat ha verificat que es veu afecció visual a l'aigua que arriba al canal de Pinyana a través d'un sobrant de regadiu. L'aigua de la sèquia afectada alimenta directament terres de regadiu, basses de reg i granges per abeurar el bestiar.

Atès que la xarxa de reg és complexa, el CECAT de Protecció Civil ha avisat a tots els municipis que potencialment es poden veure afectats per aquest vessament: Alguaire, Rosselló, Vilanova de Segrià, Benavent de Segrià, Torrefarrera, Torre-serona, Alpicat i Lleida.


Pels volts de les dues de la tarda s'ha pogut retirar la cisterna del camió accidentat mentre han continuat les tasques per netejar la calçada de l'entorn de la rotonda on ha tingut lloc el succés. El Transcat segueix activat en fase d'alerta.

 

Participació