Organitzen a Lleida una recollida de pomes per destinar-les a famílies vulnerables

La Fundació Espigoladors fa una crida a la ciutadania per tal que s'hi apuntin com a voluntaris | L'activitat es farà aquest dissabte i durarà unes quatres hores

05 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:45h
La Fundació Espigoladors ha programat per aquest dissabte una recollida de pomes golden que seran destinades a famílies vulnerables. L'entitat fa una crida a la ciutadania per tal que participi de manera voluntària.

Es tracta d'una activitat que ja s'ha fet en altres indrets de Catalunya i que pretén aprofitar aquella fruita que s'ha descartat del circuit comercial. La recollida es preveu que comenci a les deu del matí i que s'allargui fins a les dues de la tarda. En aquest sentit, la fundació posa un telèfon de contacte (644 88 07 47) i un correu electrònic ([email protected]). 

La Fundació Espigoladors és una empresa social que treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora i sostenible. L’activitat que els dona nom i que esdevé el punt de partida de tot el seu projecte és l’activitat d’espigolar. Aquesta pràctica consisteix en la recollida, en conveni amb pagesos i pageses locals i persones voluntàries, de fruites i verdures que no es vendran.

La major part d’aquesta recollida, un 95%, es canalitza directament a entitats socials i punts de distribució d’aliments que fomenten una alimentació saludable per a persones en situació vulnerable.

La part restant, un 5%, és transformada en conserves 100% naturals i artesanals que elaboren al seu obrador sota la marca “es im-perfect® ”, la primera marca d’aliments de l’estat espanyol que comercialitza productes de qualitat elaborats a partir d’excedents alimentaris.