Enterren per error una difunta en un nínxol equivocat en un municipi lleidatà

Els propietaris del nínxol denuncien que està ocupat des del mes de gener mentre que l’Ajuntament de Tremp ho atribueix a una confusió

Pla general del poble de Suterranya
Pla general del poble de Suterranya | Gustau Erill
Redacció
03 de setembre del 2019
L’Ajuntament de Tremp va enterrar per error una difunta en el nínxol d’una altra família al cementiri del nucli de Suterranya. Així ho ha denunciat la família de Roberto Navas, veí de Barcelona amb segona residència a Tremp, que ha assegurat que portaran el cas als jutjats. Els fets van tenir lloc el passat mes de gener, però no ha estat fins aquest agost quan la família de Navas s’ha adonat que un dels tres nínxols de la seva propietat estava ocupat. 

Fonts del consistori han reconegut l’error, que atribueixen a una “confusió” donada la proximitat entre els nínxols de les dos famílies en qüestió. En declaracions a Pallars Digital, les mateixes fonts han explicat que es van reunir amb els afectats i que després de posar-se també en contacte amb la família de la difunta, els van oferir una permuta de nínxols, proposta que la família de Navas ha descartat.

L’Ajuntament de Tremp ha demanat disculpes a les famílies afectades i ha anunciat que “repararà l’error” tan aviat com pugui. Una rectificació que es veurà condicionada com a mínim a curt termini ja que, si un jutge no dictamina el contrari, la llei no permet obrir un nínxol fins que no hagin passat dos anys de la data de l'enterrament.